3 Fase aansluiting 

Een 3 Fase aansluiting nodig?

laagste prijs Groepenkast vervangen of uitbreiden

laagste prijs Uitbereiding bestaande installaties

laagste prijs Maatwerk groepenkasten

laagste prijs Advies op al uw groepenkast vragen

laagste prijs Gratis advies en offerte

3 fase aansluiting
Elektra is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Op jaarbasis worden er in de meeste woningen wel een aantal apparaten vervangen of worden er nieuwe apparaten aangeschaft. Al deze apparaten moeten natuurlijk wel voorzien worden van genoeg stroom, dat gebeurd door de groepenkast die hierachter zit. Het elektra netwerk is complex en er zijn vele soorten componenten en aansluitingen. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Belangrijke aansluitingen zijn 1 fase aansluitingen en 3 fase aansluitingen, daarover hieronder meer.

1 fase aansluiting

De meeste woningen beschikken over een 1 fase aansluiting, deze zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Een 1 fase aansluiting beschikt over twee elektriciteitsdraden die de meterkast inkomen, dit is de fase en nuldraad. Het verschil tussen deze twee draden is de spanning op de stopcontacten. Bij een 1 fase groepenkast in de meterkast staat er 220/320V op de elektriciteitsmeter. Als u op de factuur kijkt van de energieleverancier dan kunt u de 1 fase herkennen als 1×25/1x30A.

3 fase aansluiting laten aansluiten

Minder woningen beschikken over een 3 fase aansluiting. Wanneer u over een 3 fase groepenkast beschikt dan komen er 3 fasedraden uw meterkast binnen, deze zijn allemaal 230V. Naast deze fasedraden komt er ook een nuldraad mee. Er komen dus in totaal vier draden uit de groepenkast, alle fasedraden en de nuldraad. Het grote verschil van een 3 fase aansluiting met een 1 fase aansluiting is dat en 3 fase aansluiting groter is en ook veel meer stroom kan leveren. Het is dan ook vooral handig om een 3 fase aansluiting te gebruiken als u een hoger energieverbruik hebt of grootverbruikers. Grootverbruikers zijn apparaten zoals elektrische fornuizen, sauna’s of zonnepanelen. Wanneer de groepenkast een 3 fase kast is dan zal deze bestaan uit 3×220/230V of op de elektriciteitsmeter als 380/400V.

3 fase laten aansluiten groepenkast
krachtstroom en 3 fase aansluiting

Krachtstroom en een 3 Fase aansluiting

Voor apparaten die meer spanning vragen dan de standaard 230V wordt krachtstroom gebruikt, ook wel draaistroom genoemd. Dit is niet gewoonlijk bij woningen en wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. Een installateur moet deze aansluiting installeren en hiervoor moet de woning ook beschikken over een 3 fase aansluiting. Wanneer de installateur dit allemaal heeft aangelegd kunt u hele zware machines installeren, deze apparaten gebruiken veel meer stroom dan normaal. Huishoudelijk apparatuur hoeft bijna nooit aangesloten te worden op krachtstroom maar dat kan op een gewone 3 fase aansluiting. Het aanleggen van krachtstroom gebeurd dus weinig bij woningen en dat zal u ook eigenlijk alleen moeten doen als dat op advies is van een installateur.

Trustoo review groepenkast vervangen nu
Groepenkast laten vervangen ervaring
Voordelen nieuwe groepenkast vervangen review
Groepenkast vervangen nu ervaringen
Meterkast vervangen review
Reviews groepenkast vervangen
Ervaringen groepenkast samenstellen
Groepenkast reviews verplaatsen en vervangen

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd naar de kosten? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Uw gegevens:

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Een 1 fase aansluiting of 3 fase aansluiting?

    Voordat u uw 1 fase groepenkast veranderd naar een groepenkast met een 3 fase aansluiting is het belangrijk om te kijken wat het beste bij uw situatie past. Ook moet u oog houden op de toekomst, komen er bijvoorbeeld nog veel grote apparaten bij? 1 fase groepenkasten komen dus het meest voor in woningen en dat is meestal ook genoeg. Het is wel belangrijk om te kijken naar het maximale vermogen. Een 1 fase groepenkast kan een maximale vermogen aan van 8000 watt. Dit voldoet meestal wel maar als er in de toekomst een sauna bijkomt dan is het misschien wel beter om te kijken of dit nog past. 3 fase groepenkasten kom je vooral tegen in fabrieken en kantoren. Als alle apparaten in uw woning meer dan 8000 watt verbruiken dan kunt u beter kiezen voor een 3 fase aansluiting. Bij grotere apparaten zoals jacuzzi’s en sauna’s wordt al snel aangeraden om gebruik te maken van een 3 fase aansluiting.

    Van een 1 fase groepenkast naar een 3 fase groepenkast? Neem hier contact op met één van onze specialisten.

    Call Now Button