Groepenkast samenstellen, let op de volgende zaken:

Ga je even snel het huis stofzuigen of een boodschapje doen, overal waar je gaat en zit kom je tegenwoordig elektra tegen. Het is ook eigenlijk bijna niet meer mogelijk om dit allemaal te vermijden. Elektra is dus overal te vinden en daarom is het ook belangrijk dat er een goed elektra netwerk achter zit, in de meeste gevallen is dat gelukkig ook zo. Het netwerk van elektra begint allemaal bij de groepenkast, hier komt elektra de woning binnen en zal ook verspreid worden over alle groepen die achter de groepenkast zitten.

Nadat de stroom verspreid is over alle groepen zal die een weg afleggen door kabels en leidingen naar het juiste stopcontact, hier wordt dan een elektrisch apparaat van stroom voorzien. Helaas komt het ook voor dat een elektra netwerk niet optimaal werkt, dit kan komen door een kapotte of verouderde groepenkast of door overbelastingen. Er zijn gelukkig wel elektriciens die jarenlang ervaring hebben op het gebied van elektra, ze kunnen snel, veilig en deskundig alle problemen voor je oplossen. In veel gevallen zal de groepenkast vervangen moeten worden voor een nieuwe, deze zou je zelf ook kunnen samenstellen maar waar let je dan op?

BLOG

Door

Groepenkast Vervangen Nu

groepenkast samenstellen

Problemen aan de groepenkast

Een groepenkast kan wel 25 jaar oud worden voordat deze vervangen moet worden. In de laatste jaren van de groepenkast gaat de kwaliteit erg hard onderuit, dat wil zeggen dat de groepenkast niet meer dezelfde hoeveelheid spanning aankan als voorheen. Als dit het geval is zul je dus veel last krijgen van stroomstoringen en overbelastingen. Om deze problemen op te lossen is het helaas niet mogelijk om een extra groep aan te leggen maar je groepenkast zal echt vervangen moeten worden. Naast ouderdom kan je groepenkast ook last hebben van schade of slijtage, hierdoor zal de stroom ook erg vaak uitvallen. Ook kan er overbelasting optreden zonder ouderdom. Er zijn dus veel problemen waar een groepenkast last van kan hebben en in de meeste gevallen zal de groepenkast vervangen moeten worden.

 

Belangrijke punten tijdens het vervangen van de groepenkast

Als je groepenkast vervangen wordt dan zou je zelf een nieuwe kunnen samenstellen. Het belangrijkste om op te letten is het aantal groepen wat je wilt aansluiten. Om ervoor te zorgen dat er geen overbelastingen en stroomstoringen meer optreden is het belangrijk dat je genoeg groepen aansluit. Begin met het in kaart brengen van de huidige apparaten en houd daarbij altijd rekening met extra apparaten die in de toekomst aangesloten kunnen worden. Om te kunnen weten hoeveel groepen je nodig hebt is het ook belangrijk om te weten hoeveel energie je apparaten nu in beslag nemen, een groep kan namelijk maar maximaal 3500 watt aan. Naast het aantal groepen is het ook belangrijk om te kijken of je een 1-fase of 3-fase groepenkast nodig hebt. Wanneer je je eigen groepenkast hebt samengesteld is het wel noodzakelijk om met een elektricien te overleggen of het mogelijk is, hij zou je ook nog advies kunnen geven. Als laatst is het van belang dat je je nieuwe groepenkast laat installeren door een gespecialiseerde elektricien.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd naar de kosten? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Uw gegevens:

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Call Now Button