Wanneer is het nodig om je groepenkast uit te breiden?

Even snel een boodschap doen of het huis schoonmaken, tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, elektra vind je overal. Omdat je elektra altijd nodig hebt en overal kan vinden is het ook van belang dat alles optimaal werkt, het netwerk van elektra speelt daarin dus een hele grote rol. Als je gebruik wilt maken van stroom dan begint het allemaal bij de groepenkast. In de groepenkast komt namelijk stroom en de groepenkast zorgt er dan weer voor dat deze stroom over de juiste groepen verdeeld wordt. Wanneer de stroom bij de juiste groepen terecht is gekomen zal dit door de kabels en leidingen bij de juiste stopcontacten terecht komen. Op dat moment kan een elektrisch apparaat gebruikt worden. Helaas werkt een netwerk van elektra niet altijd goed. Soms komt de stroom niet bij een apparaat terecht, bijvoorbeeld als er meer apparaten stroom nodig hebben. Als teveel apparaten dan stroom nodig hebben is er sprake van overbelasting. Bij overbelastingen moeten er vaak werkzaamheden uitgevoerd worden aan de groepenkast, vaak word je groepenkast uitgebreid. Doe dit niet zelf maar laat dit over aan een gespecialiseerde elektricien. Om je werkzaamheden over te laten aan een gespecialiseerde elektricien kan je er zeker van zijn dat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd.

BLOG

Door

Groepenkast Vervangen Nu

Groepenkast uitbreiden aandachtspunten

Kan je je groepenkast uitbreiden bij ouderdom?

Een groepenkast is erg belangrijk voor het elektra netwerk, gelukkig kan hij dan ook erg lang mee, wel 25 jaar. In de laatste jaren van een groepenkast kan je erg merken dat de kwaliteit hard onderuit gaat. Je zou kunnen merken dat je steeds meer last krijgt van stroomstoringen en overbelastingen. Overbelasting ontstaat als de groepenkast meer stroom moet leveren aan een groep dan dat hij aankan, door de vele hoeveelheid stroom valt hij dus uit door overbelasting. In het algemeen is overbelasting makkelijk op te lossen door extra groepen aan te leggen waar apparaten worden aangesloten. Bij ouderdom kan dit helaas niet. Hoewel de groepen nieuw zijn is de installatie achter de groep verouderd.

 

Wanneer kan je wel je groepenkast uitbreiden?

Wanneer is het nodig om je groepenkast uit te breiden? Dit is vooral nodig als je last hebt van stroomstoringen die worden veroorzaakt door overbelastingen. Door extra groepen aan te leggen kan je spanning van een bestaande groep afhalen die erg onder druk staat van teveel spanning. Je houdt hierna dus wat ruimte over op die andere groep maar je hebt geen last meer van overbelastingen. Je kan ook je groepenkast uitbreiden als je overbelasting vooraf wilt voorkomen. Ben je bijvoorbeeld van plan om extra apparaten te kopen of komt er een grootverbruiker zoals een jacuzzi? Laat dan alvast extra groepen installeren.

 

Wanneer is het niet mogelijk om je groepenkast uit te breiden?

Het is al duidelijk dat het bij ouderdom niet mogelijk is om extra groepen te installeren, ook bij een te kleine groepenkast is het soms niet mogelijk om extra groepen te laten installeren. Een groepenkast mag maar over 12 groepen beschikken, er zijn ook grotere groepenkast waarbij dit hoger ligt. Als je dus meer groepen wilt installeren maar de groepenkast is vol, vervang dan je groepenkast.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd naar de kosten? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Uw gegevens:

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Call Now Button