Zelf je groepenkast vervangen, wel of niet doen?

Overal waar je gaat en zit kom je elektra tegen. Tegenwoordig is het ook eigenlijk niet meer mogelijk om dit te vermijden. Als je al even het huis gaat schoonmaken of een boodschap gaat doen, elektra vind je overal. Omdat elektra overal te vinden is, is het ook belangrijk dat er een goed elektra netwerk achter zit, gelukkig is dat in de meeste gevallen ook zo.

BLOG

Door

Groepenkast Vervangen Nu

Zelf groepenkast vervangen

Elektra begint eigenlijk allemaal bij de groepenkast. Elektra komt hier de woning binnen en daarna zal de stroom verspreid worden over alle groepen achter de groepenkast. Dankzij de juiste kabels en leidingen komt het uiteindelijk bij een stopcontact terecht waar een elektrisch apparaat van stroom wordt voorzien. Helaas treden er ook vaak problemen op aan de groepenkast, problemen die moeilijk op te lossen zijn als je er weinig kennis of verstand van hebt. Gelukkig zijn er wel elektriciens die jarenlange ervaring hebben en weten wat ze doen. Dus dan is de belangrijke vraag, Zelf je groepenkast vervangen, wel of niet doen?

 

Een verouderde groepenkast, wat moet je doen?

Een groepenkast kan erg lang mee, wel 25 jaar voordat deze vervangen moet worden. Je weet wanneer je groepenkast ouder wordt als de kwaliteit achteruit gaat. Je groepenkast kan bijvoorbeeld niet meer dezelfde hoeveelheid spanning aan als voorheen, je krijgt dus veel te maken met overbelastingen en stroomstoringen. In sommige gevallen is het mogelijk om een extra groep aan te leggen bij overbelastingen, maar helaas niet bij ouderdom. Bij ouderdom zal je echt je groepenkast moeten laten vervangen. 

 

Andere problemen aan de groepenkast?

Ouderdom is helaas niet het enigste probleem aan de groepenkast. Schade of slijtage is ook een probleem wat erg vaak voorkomt en vaak wordt dit veroorzaakt door mensen die zonder kennis of ervaring gaan sleutelen aan het elektra netwerk. Bij schade of slijtage zal de stroom ook erg vaak uitvallen, dit probleem zal ook vaak opgelost moeten worden door een groepenkast te vervangen. Overbelasting kan helaas ook optreden zonder ouderdom, je hebt dan teveel elektrische apparaten aangesloten achter een bepaalde groep. Heb je alleen maar last van overbelasting en niet van een verouderde groepenkast? Laat dan extra groepen aanleggen, je kunt hierdoor weer meer apparaten aansluiten als voorheen.

 

Zelf je groepenkast vervangen, wel of niet doen?

Bij een probleem aan elektra komt veel kijken en in veel gevallen zal de groepenkast vervangen moeten worden. In sommige gevallen ligt het probleem niet eens bij de groepenkast zelf, je zal dus op zoek moeten naar het echte probleem. Elektriciens raden niet aan om dit zelf te doen. Elektriciens hebben zelf jarenlang geleerd en ervaring opgedaan om dit uiteindelijk zelf te kunnen. Als je weinig kennis hebt over elektrische werkzaamheden dan kan je dit ook maar beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien. Wanneer je zelf gaat sleutel aan elektra dan kan je veel fouten maken in de vorm van schade en kortsluitingen, hieruit kan zelfs brand ontstaan. Dus om kort antwoord te geven op de vraag ‘’Zelf je groepenkast vervangen, wel of niet doen?’’ Is het antwoord van alle elektriciens dus nee, dit moet je niet zelf doen.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Benieuwd naar de kosten? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Uw gegevens:

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Call Now Button